De laatste tijd is heel Nederland overstelpt met berichten over de AVG. Een goed bewaard geheim is nog steeds dat je de KvK kunt vragen voor je bedrijf de non-mailing-indicator te activeren. Dit is een soort spam-me-niet register. Door activering wordt bovenaan jouw uittreksel melding gemaakt dat je geen spam wilt ontvangen.

Via deze site van de KvK kun je relatief eenvoudig de NMI voor je bedrijf activeren. De KvK garandeert niet dat daarmee alle ongewenste post zal stoppen, maar zeker met de nieuwe AVG in het achterhoofd is de kans aanwezig dat de hoeveelheid spam minder zal worden. Mocht je dan toch nog mailings ontvangen, dan heeft de KvK voorbeeldbrieven op hun website staan.

 

Let er overigens wel op dat het activeren van de NMI gevolgen kan hebben voor de vindbaarheid op internet, o.a. voor Google.