De ZZP’er: ondernemer of schijnzelfstandige?

Speciaal voor zelfstandige professionals (ZP of ZZP) is door Uniforce een concept ontwikkeld waarmee het risico op schijnzelfstandigheid wordt voorkomen. De afgelopen jaren kon in veel gevallen nog gebruik gemaakt worden van de VAR, maar die gaat op de schop. Inmiddels is ook de DBA van tafel. Naar verwachting wordt er straks per ‘opdracht’ gekeken of feitelijk sprake is van een arbeidsrelatie. In het regeerakkoord wordt gesproken over een opdrachtgeversverklaring. De opdrachtgever kan mede aansprakelijk gesteld worden als de zaken niet goed geregeld zijn. Dat kan voor ZP’ers betekenen dat zij hun zelfstandigheid noodgedwongen gaan opgeven.

Liever zelfstandig?

Uniforce biedt een oplossing wanneer  je op dit moment als professional toch je zelfstandigheid wilt behouden. Met de zogenaamde Declarabele Uren BV is het zelfs mogelijk als zelfstandige te blijven werken als je maar één opdrachtgever hebt.

Als de ZP’er het volgens de Uniforce-methode aanpakt krijgt hij een zogenaamde VUR (Verklaring Uniforce Registratie) die hij kan overhandigen aan zijn opdrachtgever. Daarmee is deze opdrachtgever 100% gevrijwaard voor naheffingen.

De combinatie Yuki en Uniforce zorgt ervoor dat De Burele Accountants voor zelfstandige professionals een voor de hand liggende keuze is. Meer weten?