Voor het doen van fiscale aangiften voor onze klanten gebruiken wij, als kantoor, professionele software met een eigen beveiliging. Prima geregeld.

Voor andere zaken dan de fiscale aangifte kun je bij steeds meer instanties alleen nog toegang krijgen met een E-herkenning op EH3-niveau. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van subsidie, aanleveren pensioen- of verzuimgegevens van werknemers of het wijzigen van een bankrekening bij de belastingdienst. Onze klanten kunnen ons machtigen om voor hen zaken te regelen via een zogenaamde ketenmachtiging, zonder zo’n machtiging kunnen we steeds vaker niets beginnen.

E-Herkenning is uitbesteed aan de commerciƫle leveranciers Reconi, Digidentity, KPN, We-ID, Z-Login en Quo Vadis. Wij als De Burele hebben onze e-Herkenning geregeld bij Reconi. Om het ingewikkeld te maken moet je als klant zelf een contract aan gaan met een van de leveranciers, waar je vervolgens een ketenmachtiging aan ons verstrekt.

Als je ons als intermediair wil machtigen, dan kun je via je eigen E-herkenning een ketenmachtiging aan ons verstrekken. Heb je nog geen geen contract gesloten met een van de leveranciers, dan kunnen wij een aanvraag voor je regelen via Reconi. In dat proces zullen we je een formulier sturen, die je ondertekend kunt doorsturen naar Reconi. Na enkele dagen is dan de ketenmachtiging geregeld.

Je kunt een ketenmachtiging desgewenst ook zelf regelen via https://www.reconi.nl/ketenmachtiging-verstrekken-aan-intermediair/ Hou bij de hand de volgende gegevens: ons KvK-nummer 77719344, je eigen KvK-nummer, een mobiele telefoon en een kopie van de legitimatie van de tekeningsbevoegde functionaris van je bedrijf. Geef ons in dat geval even door dat je ons hebt gemachtigd, want wij moeten dan in ons Reconi-portaal ook het een en ander instellen.