Sjoelen met een goede boekhouding (?)

Sommige ondernemers hebben weinig met hun boekhouding. Toch zonde, want een goede boekhouding kan helpen bij het maken van de juiste keuzes. En dat terwijl een goede boekhouding in 2018 helemaal niet tijdrovend of kostbaar hoeft te zijn. Zeker niet als je bijvoorbeeld een boekhoudpakket als Yuki gebruikt.

Of je het nu leuk vindt of niet: het bijhouden van een goede boekhouding is voor ondernemers verplicht. De boekhouding is de basis voor je aangifte inkomsten- en vennootschapsbelasting en de omzetbelasting.

Waar moet een goede boekhouding aan voldoen?

  • het moet een inzichtelijke registratie¬†zijn van alle bankafschriften, ontvangen inkoopfacturen, verstuurde verkoopfacturen en kassabonnen
  • als er veel kasverkeer is moet er een deugdelijke vastlegging zijn van alle kasmutaties
  • de registratie moet zonder moeite 1op1 aansluiten met de fiscale aangiften
  • op verzoek van de belastingdienst moet je daarnaast van alles kunnen overleggen, zoals je agenda, rittenadministratie, contracten, afspraken, zakelijke emails
  • als je personeel hebt is een goede salarisadministratie onmisbaar
  • alle documenten moeten voor de meeste branches tenminste 7 jaar bewaard worden

Boekhouden en sjoelen?

Je kunt een boekhouding vergelijken met een sjoelbak. Je moet zorgen dat je de juiste aantallen stenen in het juiste vakje gooit. Een verkeerd vakje levert je direct puntverlies op. Er zijn ondernemers die goed kunnen sjoelen (lees: boekhouden) en hoge ogen gooien. Er zijn ook mensen die niet goed kunnen sjoelen of zich de tijd daarvoor niet gunnen en zonder goede hulp niet boven de 40 punten komen. Er zijn ook mensen die hun eigen sjoelbak in Excel timmeren die dat beter niet kunnen doen.

Voor deze klanten gebruiken wij Yuki. De klant gooit zijn stenen in de bak en met behulp van de Yuki robot en ons worden de stenen in het juiste vakje gestopt. Zelfs het gooien van de stenen kunnen we in veel gevallen automatiseren, zoals het uploaden van de dagelijkse bankmutaties. Het gooien maken we eenvoudig en leuk via de mail, dropbox/Google Drive of scanner. Via je PC of op je mobiel. Op deze manier ben je dagelijks bij met je boekhouding en is het doen van de fiscale aangifte voor ons als belastingadviseur een fluitje van een cent. De gegevens worden veilig bewaard en zijn direct in te zien via bijvoorbeeld de Yuki-app.

Boekhouding een kostbare grap?

Wat dat kost? Wij merken dat we met onze prijsstelling heel goed kunnen concurreren met het gemiddelde boekhoudkantoor. Sterker nog: doordat wij het handwerk robotiseren en slim aanpakken zijn we in veel gevallen een stuk goedkoper. Voor veel klanten maken we een vaste prijs per jaar of per maand. Voor die lage prijs ben je gelijk verzekerd van een professionele aanpak en een prima kwaliteit, gewaarborgd door ons lidmaatschap van Register Belastingadviseurs, SRA en NBA.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Wij van De Burele Accountants hebben de ambitie om onze klanten echt te helpen. Of je nu MKB ondernemer, zelfstandige, DGA of bestuurder van een stichting of vereniging bent. Ook benieuwd of Yuki wat voor jou is en wat de kosten voor jouw onderneming zullen worden? Neem dan contact met ons op. Of meld je aan voor een van de gratis sessies op onze Yuki demo-dag op 8 november 2017.

 

 

Get 30% off your first purchase

Got it!
X myStickymenu